iTunes-tip: Køb ind i Apples amerikanske netbutik

DR2-programmet So Ein Ding kom forleden med et genialt og halvkontroversielt tip til alle iTunes-brugere: Gå på ubegrænset indkøb i iTunes amerikanske version. Her bugner hylderne med nye film og super tv-serier, og det hele – selvfølgelig også musikken – kan fås til lav dollarkurs.

Opskriften på hvordan man gør gengiver jeg i bunden af artiklen. Det er sikkert old news for nogen, men jeg risikerer gerne at fremstå som lidt langsom 🙂

Der er penge at spare

I iTunes Store, US-versionen, koster Lady Gagas album The Fame Monster Deluxe Version 77 kroner. I den danske iTunesbutik koster samme album 109 kroner.

Listen over film til meget lave priser er rigtig lang, men personligt synes jeg, at muligheden for at købe amerikansk tv-drama er det største scoop. Hele første sæson af serien Entourage koster 87 kroner (se den og grin). En hel sæson af tv-serien Mad Men (rost til op over skyerne af Smagsdommerne) fås i HD-kvalitet til 191 kroner og i almindelig computerkvalitet til 110 kroner. Her kan ikke sammenlignes med danske priser, da der ikke er noget på film- og tv-hylderne i iTunes danske netbutik …

Er det ulovligt?

DR2s So Ein Ding er ikke de første til at viderebringe opskriften. Politiken Tjek, Macsiden.dk og T3 har også gjort det.

Politiken Tjek er grundigst, for her gør journalisten et behjertet forsøg på at klarlægge den juridiske side af sagen (man skal opgive en falsk adresse i USA for at kunne shoppe amerikansk i iTunes). På spørgsmålet om, hvorvidt det er ulovligt at opgive falsk adresse på den måde, svarer advokat Peter Lind Nielsen fra firmaet Bender, Von Haller og Dragsted til Politiken Tjek:

»Jeg har svært ved at se, at det skal være strafbart. Efter dansk ret mener jeg ikke, at det er ulovligt, at du afgiver nogle forkerte oplysninger. Normalt kan det jo være tegn på bedrageri og dermed strafbart, hvis det er for at skaffe sig selv vinding«, siger Peter Lind Nielsen, advokat i Bender, Von Haller og Dragsted.

»Men i denne sag er der jo ingen parter, der lider tab, så umiddelbart kan jeg ikke se, at det efter dansk ret er ulovligt«

Interessant nok er der flere brugere, som er uenige med advokaten, men gå selv over til Tjek og læs hele artiklen. Politiken Tjek har også i en efterfølgende artikel spurgt SKAT, om forbrugere, der benytter sig af det her attraktive trick, kommer på kant med moms og toldregler, men SKAT afviser, at der er noget at bekymre sig om for forbrugeren.

I programmet So Ein Ding konkluderer manden, der demonstrerer tricket, Claus Bülow Christensen, at forbrugeren kun risikerer at få lukket den iTunes-konto der benyttes, hvis Apple skulle opdage, at køber ikke reelt er bosat i USA. Film- og tvselskaberne får jo deres penge, siger han.

Sådan gør du

Hvis du se hele opskriften forklaret hos DR2, så klik ind på DR2s hjemmeside og gå frem til slutningen, hvor opskriften leveres af manden på nedenstående klip, Claus Bülow Christensen. Her er et kort citat-klip fra So Ein Ding, 16. februar 2010:
[flv:itunes-us.flv 500 285]OPSKRIFTEN:
Når man er bosat i Danmark og opretter en købekonto hos iTunes, skal man angive et betalingsmiddel med en faktureringsadresse i Danmark. Dermed sendes man automatisk til den danske iTunes Store, og man er udelukket fra at handle i den amerikanske. Man kan godt prøve at oprette sig selv som kunde i den amerikanske iTunes-butik, men så snart Apple registrerer, at det kreditkort, man angiver, ikke har adresse i USA, så forhindres transaktionen.

Hele dette trick går ud på, at oprette en ekstra iTunes-konto, hvor man slipper for at angive et betalingsmiddel. Og hvordan kan det så lade sig gøre? Svar: Køb et forudbetalt gavekort til den amerikanske iTunes Store. De sælges på nettet af driftige enkeltpersoner i USA, som regel med et mindre ekstragebyr ud over gavekortets pålydende. Et iTunes Gift Card fås for eksempel i beløbsstørrelserne 20 eller 50 dollars, og det kan du så overtage fra ejeren for mellem 5-10 dollars ekstra.

Loophole: Med et iTunes Gift Card til den amerikanske netbutik kan det lade sig gøre at oprette en ny konto uden at skulle tilknytte et amerikansk kreditkort.

Undgå at købe gavekort der sælges til under pålydende, altså for eksempel et 50 dollars gavekort som sælges til 10 dollars. Der er en stor sandsynlighed for, at det kommer fra kinesiske hackere, som angiveligt skulle have knækket Apples gavekort-algoritme. Det kan godt være, koden virker, men det kan også være den ikke gør. Under alle omstændigheder er det at tage et skridt ud i svindel og snavs.

TRIN FOR TRIN:

  • Køb et iTunes gavekort til den amerikanske iTunes Store. Der er mange til salg på nettet, og der er helt sikkert faldgruber. Men send for eksempel en venne-anmodning til ham her på Facebook – så modtager du en invitation til hans itunes-gift card gruppe på Facebook. Når du har accepteret medlemsskab af gruppen, kan du købe gavekortet i hans tilknyttede netbutik. Han tager 10 ekstra dollars pr. gavekort. Du får koden, du skal bruge for at komme videre, med det samme i en mail efter købet. Det eneste du skal vente på er at han accepterer din venneanmodning. Der er selvfølgelig mange andre, der sælger – også på Ebay.
    BEMÆRK: Du får ikke et fysisk gavekort tilsendt, men sælger i USA har købt et fysisk plasticgavekort af Apple. Det indeholder et skrabefelt med en kode, som er den, sælger sælger videre 🙂
  • Med gavekort-koden vel modtaget kan du åbne iTunes. Hvis du automatisk er logget ind med din normale konto, så vælg log ud under menupunkt Butik – Log ud. Hvis ikke, kan du gå direkte til at oprette din nye amerikanske konto. Start med at klikke på Redeem under overskriften Manage nederst i iTunes-skærmbilledet til højre.
  • Først bliver du bedt om at indsætte din gavekort-kode.
  • I næste dialogboks skal du vælge Create Account.
  • Så skal du angive dit navn og en amerikansk adresse samt amerikansk telefonnummer. Det er her, du er nødt til at være kreativ. Politiken Tjek peger på, at man kan benytte tjenesten Fakenamegenerator.com. I So Ein Ding på DR2 valgte de adresse og telefonmummer på en pizzabar i LA, snuppet fra Google Street View.
  • Til sidst skal du angive en mailadresse (brug en anden end den du normalt har knyttet til iTunes), samt angive et sikkerhedsspørgsmål og fravælge iTunes marketing-emails.

Så er du inde, og det skulle fremgå tydeligt hvor meget kredit du har på dit gavekort. Når du løber tør for midler, må du ud og købe et nyt gavekort og igen vælge menupunkt Redeem.

4 thoughts on “iTunes-tip: Køb ind i Apples amerikanske netbutik”

  1. Det var vist ikke den store success! Ingen respons og ingen garanti efter købeloven. Til hvem det måtte vedkomme så anbefaler jeg personligt olsens-it.dk – der kan du betale med dankort via dibs og så har du garanti efter købeloven og IKKE hænge med røven når du har betalt med paypal! Det er simpelhen for shady og der er for mange brodne kar i branchen der lover guld og grønne skove. De her gutter leverer og har en fysisk butik i byen. Done deal!

  2. endnu bedre: prøv at få fat i en "gavekort" fra starbucks i USA eller Canada til deres ugenlige fri download. koster ingenting. Sådan kan man også sætte op en account 🙂

Comments are closed.